Blossomridge Cockers
Amerikaanse cocker spaniel
Wij zijn de familie Buttjens - Otten  Danny en Laura wonend in België, te Sint-Truiden (Limburg), in Haspengouw, ook wel de bloesemstreek genoemd.
  Daaruit is onze kennelnaam ontstaan,  met name

                     
Reeds van in onze kindertijd hebben we altijd honden bij ouders en grootouders om ons heen gehad, maar toen we ons eigen stekje hadden, zijn we op zoek geweest naar welk hondenras het zou worden.
Na maanden van speurwerk in boeken, hondententoonstellingen en zoveel meer viel ons oog op een Spaniel, en niet zo maar een, het zou en het moest een Amerikaanse Cocker Spaniel worden.


"Blossomridge Cockers" is een kleine kennel, waar de honden een onderdeel zijn van de ganse familie.

Het begon allemaal in het jaar 1994, toen onze eerste Amerikaanse Cocker, Pearson's Cadillac Powered "Power" een wit / zwarte reu werd geimporteerd vanuit de Verenigde Staten bij Pearson's Cockers.
Na een paar inschrijvingen op een schoonheidswedstrijd kregen we dan ook de smaak te pakken.
Met een aantal overwinningen met "Power" besloten we onze kennel stilaan uit te breiden, en hebben daarna nog een aantal Ami's  geimporteerd
Onze honden lopen meestal show in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en in het land van herkomst.

Eenmaal een Amerikaanse Cocker, altijd een Amerikaanse Cocker,  daarom zijn wij zo verknocht aan dit ras, omdat ze bij ons een grote bewondering verdienen.

Verdere informatie aangaande onze honden, onze kennel, en over eventuele nestjes kun je vinden verder in onze site, maar aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Wij wensen u veel kijkplezier op onze site en hopelijk misschien tot weerziens.

Danny & Laura

" B l o s s o m r i d g e "
         Zij zijn onze passie ... sinds 1994!