Blossomridge Cockers
Amerikaanse cocker spaniel
De Amerikaanse Cocker is zeer zachtaardig, intelligent, flexibel en gelukkig in bijna elke huiskamer
(zolang zij maar niet alleen staan!)

De Ami en kinderen ,de Amerikaanse Cocker is een hond die houdt van affectie krijgen en geven, is nieuwsgierig, en past zich gemakkelijk aan, toch is het belangrijk dat het baasje hun puppy op zeer jonge leeftijd leert omgaan met zijn of hun kinderen, maar ook, en dat is misschien nog het belangrijkste dat de ouders hun kinderen leren omgaan met hun puppy.

Onze visie: kinderen moeten respect hebben voor de hond en de hond moet zich veilig kunnen voelen in zijn gezin, maar laat je kind nooit met de hond alleen, zo lief een hond ook is, een ongeluk zit in een zeer klein hoekje.

De reden waarom men zijn kind nooit mag alleen laten is vrij simpel: een kind heeft geen natuurlijk overwicht en dus zal de hond een kind niet beschouwen als zijn baasje.

De puppy, later de volwassen hond is en zal je vriend worden voor vele jaren, dus plaag hem vooral niet en doe hem zeker geen pijn, en ga niet te ruw tekeer met hem, net als elk ander dier dan ook!!!!
De Ami is geen speelgoed, die je aan zijn oren kan en mag trekken of aan zijn staart gaat hangen en sleuren.

Algemene regel, leer vooral een kind zo snel mogelijk wat wel en zeker niet kan met een hond.

De Amerikaanse Cocker geniet van het gezelschap van andere honden en katten. maar hebben toch een grote behoefte aan een flinke wandeling van alledag, net als elke andere hond.

De Ami geniet dus van veel beweging, maar toch kan hij best leven in een flat op één voorwaarde dat hij op z'n minst twee tot driemaal uitgelaten wordt, maar geef hem dan voldoende ruimte en tijd waar hij kan ravotten en rennen, dan zal hij kunnen genieten zoals het voor iedere jachthond zou moeten zijn.

Ami's kunnen het niet vinden als hij ganse dagen opgesloten wordt in een kennel.
Maar ze houden ook veel van actieve spelletjes en dat vinden ze dan ook geweldig leuk en aangenaam.


Ja-de Ami heeft ook de jacht instincten waarvoor hij is gefokt!Ami's zijn zeer trainbaar en zijn altijd bereid om te doen wat hun meester wil.
Ze munten uit in de gehoorzaamheid, behendigheid, tracking, flyball, rally, en veldwerk.

Ook kan men verwachten dat de Ami een beetje koppig en soms ook eigenwijs kan zijn.

Maar toch is de Ami geen echte blaffer, maar een vriendelijk,  sociaal en vrolijke metgezel, een ideale gezinshond waar je vele uren kunt me op pad gaan.

De Ami is bijgevolg een hond die een enorme ijdelheid en een prachtige elegantie uitstraalt.